1 ianuarie 2010

Un an mai nou

Am îngropat anul 2009. Ieri am scris pe trei baloane roşii, în formă de inimă şi cu greu umflate, "îngropatul anului 2009". Don't ask, aşa se spunea în timpuri străvechi. Le-am legat de-o ţeavă şi-s acolo şi acum, aşteaptă să fie sparte. Aşa mi s-a spus, să le sparg ca să alung spiritele rele (!? :))).

Acestea fiind de la început clarificate, mi-a plăcut cum am început douăzecizece. Dacă azi, în prima zi din an, ar fi fost şi frumos afară şi n-ar fi turnat cu găleata, mi-ar fi plăcut foarte mult cum am început 2010. Armăsarul sălbatic care se uită la mine de pe birou îmi dă încredere că o să îmi placă şi următoarele zile, săptămîni şi luni din noul an. E doar armăsarul din poza de pe prima filă din calendarul National Geographic, fiţi pe pace.

Mă simt uşurată că am lăsat în urmă un an încărcat emoţional pînă la refuz. Cînd m-am gîndit fugitiv ieri, alaltăieri cum a fost 2009 pentru mine, mi-am dat seama că asta e expresia care-l descrie cel mai bine: încărcat emoţional. Cuprinde tot ce-am trăit anul ăsta: bucurie, griji, fericire, frustrări profesionale, frică, mici atacuri de panică, veselie, dragoste, dezamăgire, încîntare, mîndrie. N-am stat un moment în 2009, am simţit în fiecare clipă. Şi măcar de asta nu-l cred un an ratat deşi mai sînt pe listă cîteva lucruri care să îndepărteze anul ce-a trecut de o oarecare idee de eşec.

Am folosit frumoasa mea agendă Dali de la Andreuca pînă la ultima pagină, am văzut azi c-am avut cu ce s-o umplu şi-mi pare rău că nu mai am nici un colţ liber în ea pe care să pot scrie. Nu cred că mi s-a mai întîmplat pînă acum să nu mai folosesc o agendă mult după ce ea se presupune că a fost folosită. Iar treaba asta mi-a adus aminte de Silvia care, în anul III de facultate, 2007-2008 fiind el, scria la cursurile lui Silviu Lupescu pe o agendă din 2005 :))

Sper că 2010 va începe bine chiar de luna asta, nu din martie. Ianuarie e tot timpul o lună ignorată, rezervată pentru mahmureli şi "La Mulţi Ani!" spus pînă la exasperare inclusiv pe 31, iar planurile pentru noul an încep din februarie. Eu o iau de azi :) Un an mai nou, vorba lui Petrică.

P.S. În plus, în ultimul ceas, am demonstrat că sînt o adevărată food party provider :D Mulţumesc delicioaselor bloguri culinare pe care salivez zilnic pentru idei şi reţete.

4 comentarii:

Ether spunea...

:)) Ai tinut minte. Referitor la asta... cred ca incercam sa pacalesc timpul asa cum ma ducea capul la vremea aia :P. Cit despre noul an, personal l-as vrea mai putin haotic.

ideea spunea...

vreau un an linistit,dar o sa ramana doar o speranta,:( anul acesta am multe de facut

Anonim spunea...

Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!