4 august 2008

Noutati, hanuri, dileme. Numaratoarea continua

Pe linga stirea ca Galeria Oamenilor de Seama (galerie de arta si casa memoriala infiintata de Lovinesti) este lasata sa moara, bineinteles, din lipsa de fonduri, dar in tirg se mai poleieste o sucursala de banca, de acasa am mai venit si cu o recomandare. De aproape de casa de fapt, de pe E85, mai bine spus.

Pe drumul asta, european care va sa zica, pe undeva pe la o rascruce este un han. E mare si galben, nu poate fi omis si ii zice Hanul Draguseni. Daca aveti trecere, popositi pentru ca mincarea e foarte buna :D Si eu nu glumesc cu mincarea si nici ei dupa cit de mari sint portiile. Fiti fara grija, merg repede daca aveti pe masa si din vinul casei (care se respecta si are si crama si vinoteca).

Numai zvonul care spune ca la Hanul Draguseni se platesc mai multe carafe decit se beau de drept nu l-am putut confirma. Deoarece, ca de obicei, tot timpul de plata se ocupa cel mai putin lucid dintre toti, iar calculele se pierd prin aerul cald al noptilor de vara :D

Dar nu mai conteaza atita timp cit ai salivat dupa tochitura, turtele, cirnatii de casa, taci si inghite! sau borsul de gaina, tradus in meniu ca "chicken bors" de la aceasta pensiune moderno-arhaica cu plasma setata pe Acasa TV.

De aici pornesc dilemele mele. Nu vrem sa ne pierdem traditiile, ne plac obiceiurile de care sintem mindri si pe care vrem sa le aratam si lumii intregi sau, chiar mai profitabil decit simpla popularitate ori recunostinta, sa le vindem pe banii buni ai celor care nu stiu ce sint goblenele, ouale incondeiate, portul popular sau placintele rumenite in cuptoare adevarate si nu in cuptoare cu microunde.

Dar de ce nici macar la un han nu ne putem lipsi de televizor si de telefon, detalii care strica tot decorul rustic? Mi se pare doar mie sau iile chiar nu se potrivesc cu tenisi si flip-flop-uri? :-?

Later Edit: Am fost atentionata ca am imaginatia prea bogata si s-ar putea sa fiu si amnezica pentru ca nu exista in meniu nici un chicken bors :D Exista "moldavian sarmalute". Dar ar trebui sa fie tradus chicken bors, nu?

6 comentarii:

Anonim spunea...

mersi de botez....
si sa stii ca iile se potrivesc cu tehnologia....cel putin la mine acasa, cel mai bun semnal la telefonul mobil il ai pe dealuri, prin finete. deci, mai coseste nea' Gheorghe o brazda, mai trimite un sms lu' Leana...

Ether spunea...

Vinul nu intra nicicum pe git daca gilgitul nu-i este acompaniat de-un ring tone. Si daca mai ai si-un televizor blocat pe Taraf/ Etno TV esti ca la ma-sa acasa.
Doamne ce nu-mi plac hanurile :D!

Sim Filip spunea...

@otilia: da, cred ca oricum n-o sa avem scapare sau nu vrem... ca vad ca amishilor le iese cu izolarea :D

@silvia: hanurile-s bune tu, oamenii is prosti. :D

Unknown spunea...

era ceva cu chicken da` nu bors...
pe langa tv si telefon, nu avea ce cauta acolo nici sictirul chelneritei....

firas spunea...

Simple as apple-pie. Astia cu hanurile lor sunt obligati sa faca compromisul asta. Sunt 2 categorii de clienti: strainii si romanii. Strainii au nevoie de tehnologie ca de aer; pai vine si americanu' sa manance tochitura:intai cauta online cum sa comande apoi are nevoie de cititor de card si daca nu merge cardu' trebuie sa sune la banca.Romanii; pai noi cand intram deja suntem plictisiti de chestii rustice ca toti stim care-i treaba cu muraturile si branza de burduf si atunci ne trebuie ceva sa omoare plictiseala: adica OTV si Acasa TV care te scot din sarite dar alunga greata si sictirul. Eu as face un han clasic: adica sa oferi loc de dormit si ceva de ale gurii si pretul la mica intelegere :)

Sim Filip spunea...

Hmm, Fil might have a point...
Si Andreuca :D