25 iulie 2008

Filmeee, avem filme!

Mi-am recapatat vechile obiceiuri de un (pina in prezent) film pe zi. Cu mici exceptii, cred, toate au fost bune si foarte bune. Bine, eu imi si selectez filmele dinainte, nu ma uit la orice ca si cum uitatul la orice e produs in Universal Studios ar fi o datorie, asta face Fil (mwahahhaaa) desi, ca si in cazul cartilor, trebuie trecute pe liste toate tipurile de capodopere cinematografice. Pentru ascutirea simtului critic si comparatii obiective, se intelege :D

Dintre filmele vazute in ultimele doua saptamini avem:

  • Seria romaneasca:
Ticalosii. Atitia actori mari cu joc la fel de mare, citeva replici bune de notat in carnetelul cu citate, doua-trei scene cu avint, subiect bun si totusi prea... politicos? Si cam neterminat.

Restul e tacere. Ei, abia asta e un film romanesc care ar trebuie sa se bucure de recunoastere. Sincer, fara clisee. Cum ar fi putut dezamagi Nae Caranfil cind a mai facut si Filantropica?

Nu sint filme, sint piese de teatru, dar vreau neaparat sa le trec in condica pentru ca sint cuceritoare de-a dreptul. Sa rideti cu lacrimi: Puricele si Scapino, ambele cu Horatiu Malaele in frunte.

  • Seria "cam chick lit, dar dragute":
Bidget Jones's Diary. Accentul, Renee Zellweger, dar mai ales cuvinte ca "the tube" sau "to shag" (care nu va zic ce inseamna) merita.

Bridget Jones: The edge of reason. Continuarea, bineinteles, putin mai lipsita de inspiratie.

Wild Hogs (Mistretii, tradus in romaneste, cum sa nu?, in Gasca Nebuna). Na, sa nu se mai faca filme numai pentru femeile de virsta mijlocie, barbatii nu trec de prima tinerete? :)) E ca un fel de film de PRO TV, dar e amuzant.

Sa trecem la filme serioase.

Un comentariu:

Unknown spunea...

abia acu ai vazut ticalosii? ntz ntz ntz...