23 martie 2009

De ce fumează femeile pe stradă?

În cele două săptămîni care au trecut de cînd am scris ultima dată m-am întrebat de nenumărate ori de ce femeile fumează pe stradă. De ce atît de multe femei fumează pe stradă. Pentru că am dat peste foarte multe şi majoritatea în vîrstă, deci de două ori mai scîrbos, nu pentru că aş avea atîta atenţie de acordat subiectului.

Cînd fumează din mers arată ca nişte începătoare care se îneacă tare cu primul fum, ţigările le ţin ridicol între degete încercînd în acelaşi timp să răspundă la telefon şi să-şi ţină geanta pe umăr spre deosebire de bărbaţii care fumează pe stradă şi a căror singură grijă este chiar aceea de a fuma pe stradă. Şi încă nu mi-am dat seama dacă vor chiar să fumeze sau aprind paiele degeaba. Şi doar trăiesc printre fumători şi fumătoare, nu o fac aici pe lupul moralizator. N-am luptat niciodată pentru interzicerea fumatului pentru că mi se pare că e ca şi cum ai lupta împotriva religiei catolice, dar aş susţine interzicerea fumatului pe străzi pentru femei. Oricît de sexist ar suna. :D They should keep their smoking indoor.

Ce m-am mai întrebat de nenumărate ori în astea două săptămîni e de ce a ajuns Cine suntem a lui Dan Puric atît de la modă. Mi-au cerut mulţi cartea, mulţi nepasionaţi de subiect, mulţi cititori doar de Baltagul şi Ion. Nu ştiu dacă să mă bucur că e citit sau să mă întristez că e citit (s-ar putea) cu superficialitate.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine! :) E aiurea sa vezi un barbat dar o femeie fumand pe strada? Nu inteleg totusi cum d-zeu si de ce reusesc unii sa fumeze pe strada? E vorba de depedenta dusa la extrema? Doesn't matter how, when,where?" :D :)

Like no other spunea...

Pentru că n-o aștept. Pe Adina.

Adriana Bîrsan spunea...

Nu intelegeam ce vrea sa spuna Alex. :))) Are dreptate. Adina fumeaza uneori pe strada caci nu gaseste intelegere la nefumatoare.

Totusi multe doamne nu vad nimic neadecvat in asta. Gresit!

Anonim spunea...

o sa incerc sa nu comentez :)) gata.

Sim Filip spunea...

@lillav: nu cred ca e neaparat vorba de dependenta dusa la extrem, am putea fi foarte bine deranjati de cei care beau cafea sau mananca din mers. femei+tigari+strada, doar aici problema mea. :D
@alex: de ce nu astepti fumatorii bre? na, acum adina fumeaza pe strada din cauza ta. :))
@adriana: eu am inteles-o pe Adina azi si am asteptat cuminte ;))
@adina: :)) tu oricum fumezi Kent lung.

Butterfree spunea...

si totusi, cand fumeaza indoor arata atat de bine...

Lavinia Biberi spunea...

de ce fumeaza femeile? de filtru! sau de PeRe (PR)

Anonim spunea...

Iaca scart! Am o prietena foarte buna care e si educata si feminina. De la ea am luat si eu microbul asta...Din cand in cand mai fumez si eu pe strada. E epoca vitezei, trebuie sa facem mai multe in acelasi timp...Asa ca, scart!!!