22 mai 2008

Taximetristul

Retrag tot ce-am spus vreodata despre taximetristi. Despre "toti" taximetristii. Retrag toate injuraturile, amenintarile si mustrarile pe care le-au meritat in diferite momente ale vietii mele "toti" taximetristii. Cuvintul "toti" a disparut din vocabularul meu, generalizarile nu mai au loc in viata mea. Pentru ca ieri am intalnit taximetristul.

Pe taximetristul acesta il cheama Traian, dar asta nu are nici o relevanta. Nici faptul ca era voios nevoie mare nu e foarte important. Dar ca ne-a facut pe toti patru (nu se poate spune ca ne-a umilit, nu cred ca am cunoscut noi vreodata asemenea sentiment :D)... asta are mare insemnatate in relatarea noastra de fata.

Taximetristul
acesta cu masina rablagita, dar cu minte agera ne-a pus niste intrebari. Mai intii despre Iasi. La care am incurcat toate raspunsurile. N-am stiut nimic despre infiintarea "Cuza", despre cind si cu cine s-a casatorit Ion Creanga, despre exilul lui Alexandru Ioan Cuza, iar la capitolul Heidelberg am dat-o rau in bara. Eu, ca pe mine m-a indemnat orgoliul sa spun ca am fost acolo si ca "mai stiu". N-am stiut ce rau (sau fluviu?) se vede din cetate, cum se cheama universitatea din Heidelberg si ca e cea mai veche din Germania ("cum e Cuza in Romania, domnisoara"), n-am stiut raspunsul la alte asemenea intrebari de baza.

Vine si partea buna pentru noi. Aia in care taximetristul scoate de pe undeva "Germana in 10 pasi" sau cam asa ceva, dar unde nu i-a mai mers ca germana stim si eu si Oana. 1-5 pentru noi :D.

In momentul in care Oana marturisea ca deodata drumul ala facut de atatea ori i se pare mai lung ca niciodata si ca ii pune si ea niste intrebari despre Falticeni, sa vedem noi daca ne mai prinde, primim promt provocarea: "Citi ani avea Ion Irimescu cand a murit?". Ne-a micsorat entuziasmul cand ne-a zis si despre Muzeul Apelor, Nicolae Gane si cam orice mai era demn de mentionat la Falticeni.

Cam pe ultima suta de metri, dupa ce ne-a intrebat si unde sintem studenti, s-a gandit ca poate ne descurcam mai bine in alte domenii si a scos din palaria magica vreo doua intrebari despre Bill Gates si Microsoft. Norocul nostru a fost ca am ajuns cand a inceput capitolul "Limbajul Java". Dar, vorba lui, asta a fost o calatorie frumoasa.

Daca il mai intalneste careva pe taximetristul Traian, sa ne zica si noua ce indicativ are, sa nu ne mai vina la usa taximetristi manelisti, taximetristi care se cearta cu prietenele la telefon, traximetristi ciudati care se uita din 5 in 5 secunde in spate, taximetristi care nu pornesc aparatul, taximetristi...

4 comentarii:

Oana spunea...

Exista si taximetristi fericiti! ( sau destepti mai bine zis). N-am fost impresionata ca a stiut multe despre Iasi, dar m-a uimit cand am vazut ca are cunostinte despre Heidelberg si m-a facut sa fiu mandra cand a raspuns si la cateva intrebari despre Falticeni! Tot respectu`, dom`le! :D

Anonim spunea...

macar mai stii ce masina avea?

vreau sa zic ca eu am ramas masca de un taximetrist care la coborare ne-a deschis portiera si mie si prietenei si nu ne-a lasat frate ca coborim de capul nostru! un nene super de treaba si civilizat, brunet, cu mustata, tot timpul la costum (ca l-am mai vazut de citeva ori) cu un opel vectra! :)

Anonim spunea...

e bine de stiut ca mai sunt si taximetristi care ies din gramada celor care beau cafea, asculta manele si isi dau cu parerea despre masinile parcate in fata la CCS

Anonim spunea...

Adu-mi aminte de ce trebuie sa termini o facultate? Doar ca sa fii "a licensed genius"?