25 mai 2007

Bubo Bubo

Is ciudate si le sint atribuite tot felul de puteri sumbre. Scot sunete lugubre, ca niste vaiete, au ochii ficsi si vad numai in alb si negru. Is mesageri divini, simbolul intelepciunii sau al artelor (in mitologia greaca), mascote (a universitatii si a cafenelei Sage), pasari funerare sau simbol al imbecilitatii in Finlanda. Traiesc singure. In seara asta, insa doua, una maro si una alb-galbuie se urmareau prin parcul din fata Teatrului National total neinteresate de raliul care se pregatea pe Stefan. Pe urma au zburat mai la inaltime si s-au asezat pe aceeasi creanga, dar au lasat in urma lor cateva pene. Una e intr-un portofel.

PS 1: sint in parcul de la Teatru broaste, crabi sau rozatoare?
PS 2: cea mai cunoscuta bufnita din Romania e bufnita mare, numita stiintific bubo bubo.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si personaje principale in Gathering - Nighttime birds

Anonim spunea...

In parcul de la teatru cred ca sunt macar cateva rozatoare (sau rozatori) de chpsuri, asa ca au totusi un motiv sa vina pe acolo. Sau poate ca le plac pur si simplu artezienele.

Ma bucur totusi ca exista bufnite si in Iasi desi nu-s lamurita daca pt noi sunt simboluri ale inetelpciunii sau ale imbecilitatii. :)

PS: Ai uitat sa zici ca sunt factori postali in "Harry Potter".

Sim Filip spunea...

damn it! :)) chiar am vrut sa spun ca in Harry Potter bufnitele aduc posta la micul-dejun si ca au nume cool. cred ca trebuie sa citesc si eu cartea.
ps: intelepciunii, hai sa fim buni :D