24 iulie 2008

Lecturi de vacanta (3) - The Lord of The Flies

Prima carte pe vacanta asta m-a facut sa rad, a doua m-a facut sa rad/plang, sau ce-o fi fost senzatia neidentificata inca, a treia m-a facut sa tac. Si sa gindesc. Si sa meditez la inocenta, deznadajduire, rau si bine, luciditate, cruda realitate care ne inconjoara, adevarata natura umana.
Imparatul mustelor, doamnelor si domnilor. De William Golding, om serios, cu Nobel si Booker Prize in colectie.

Romanul, publicat in 1954, e de o actualitate incredibila si nu e de mirare ca a devenit repede carte de capatai si, mai important, a si ramas. O arata si multiplele reeditari (insotite si de multe variante de coperte/coperti?; cea din imagine, pe care o detin, e ultima din Romania), cele doua ecranizari si studiile pe marginea ei de la prestigioase universitati din lume.

Nu pot sa mai spun altceva decit ca v-o recomand cu aceeasi caldura cu care a fost scrisa.

Concluzia: Oare ce urmeaza sa citesc va fi la fel de breathtaking?

4 comentarii:

firas spunea...

eu am vazut ecranizarea aia veche, alb-negru...am adormit, cred ca din cauza ca nu era suficient de colorat sau o fi de la ADD dar e bun filmul.
pppsss: cred ca suntem vitregi.
ppppppssss:poti sa stergi comment-ul
pppppppppppssss:m-am tampit cu l33t talk

firas spunea...

what? no reply?
neam activitate pe blogu' asta

Unknown spunea...

Incearca Gunther Grass - Toba de Tinichea. E o caramida de carte, dar face toti banii (din seria: si informaticienii mai citesc carti) :)

Sim Filip spunea...

@fil: i'm ignoring you.

@bogdan: sa inteleg ca ti-a placut imparatul mustelor? ;)) ma bate gandul de ceva timp sa citesc gunther grass, becouse it sounds very deutsch. cred ca stiu cu ce sa incep :)